skydedøre

Hvis du følger med i tendenserne for boligindretning, ved du med garanti, at åbne og rummelige hjem er populære i øjeblikket og har været det i lang tid. Det er med andre ord en tendens, der ikke forsvinder lige med det samme, og det er der også en god grund til. Det giver nemlig en helt anden følelse at gå ind i et køkken, der ikke bare er lukket inde mellem fire vægge.

Et såkaldt samtalekøkken får nemlig hele hjemmet til at føles mere rummeligt, hvad det jo strengt taget også er uden de mange tykke vægge. Derudover er det også bare hyggeligt og praktisk at kunne samtale med børnene i stuen, mens man selv står over kødgryderne.

Skydedøre – også til terrassen

Denne tendens behøver dog ikke kun at begrænse sig til at rive en væg ned i køkkenet. En anden oplagt måde at indrette et åbent og rummeligt hjem er ved hjælp af skydedøre. Med skydedøre i boligen kan du nemlig gøre hjemmet præcis så åbent som du ønsker. Hvis du holder fest, kan du gøre det med alle skydedøre åbne og udnytte den gode plads. Er børnene netop blevet puttet, kan det imidlertid være en god ide at lukke et par skydedøre.

Synes det imidlertid en smule for drastisk at fylde hele hjemmet med skydedøre, kan du med fordel starte med skydedøre til terrassen. Skydedøre til terrassen er det oplagte sted at starte, fordi det ikke kræver nedrivningen af nogen vægge. Alligevel kan det tydeligt mærkes, hvordan skydedøre til terrassen gør hele rummet og sågar hele hjemmet mere åbent. I denne sammenhæng gøres det dog ikke ved rent faktisk at rydde flere kvadratmeter men ved at lukke mere lys ind.

skydedøre

Husk lyset

Vi er trods alt alle begrænsede i forhold til kvadratmeter. Så kan naturligt lys og hvide vægge heldigvis gøre underværker. Derudover er skydedøre til terrassen dog præcis lige så praktiske som alle andre skydedøre. De gør det enormt nemt at gå mellem terrassen og hjemmet. Det er selvfølgelig mest anvendeligt om sommeren, hvor der grilles og leges på terrassen, men det kan også være rart en varm efterårsaften.

Hvis du er glad for din skydedør til terrassen, kan du så begynde at installere andre skydedøre. Som nævnt er skydedøre dog langt fra den eneste måde at indrettet et åbent og rummeligt hjem. Hvide vægge og masser af både kunstigt og naturligt lys kan også gøre sit for at give følelsen af et mere rummeligt hjem.

Utraditionelle veje til et rummeligt hjem

Der findes dog også mere utraditionelle måder at opnå samme effekt. Du kan for eksempel indrette med spejle på væggene eller med bevidst spinkle møbler. Alt dette kan også være med til at give hele hjemmet en åben og elegant stemning.

I sidste ende kan du dog kun nå så langt med indretning. Hvis hjemmets beboere ikke er åbne, så bliver hjemmet det heller ikke. Sørg derfor for at møde alle gæster med rummelighed. Kun sådan får du for alvor et rummeligt hjem.