Regntøj børn

2021 har bragt os en god sommer, men denne sommer er ved at spille på sidste vers. Om ikke så længe bevæger vi os ind i efterårets skiftende, våde og blæse vejrforhold, hvor det er vigtigt at vi er forberedte på vind og vejr. 

Særligt er det vigtigt for børnefamilier at få forberedt deres børn på den næste årstid. Børn kommer stadig meget ud, og vil derfor have et behov for at kunne klare sig i det skiftende vejr. 

Det smådrypper mellem regnbygerne 

I efteråret falder temperaturen betydeligt fra hvad vi har været vant til her i sommeren. Desuden er der også en øget tendens til at opleve regn i disse tider. At være godt forberedt til de kolde regnvejrsdage indebærer at have anskaffet sig nogle gode gummistøvler og noget regntøj til børnene, så de kan gøre hvad børn gør bedst. 

At regntøj til børn er vigtigere end regntøj til os voksne, skyldes mange ting. For det første har børn ikke endnu et stærkt immunforsvar. Dernæst er der glæden ved at være udenfor i regnvejr; en glæde voksne ikke altid har. Men den mest kendte og stærkeste grund til at investere i både gummistøvler og regntøj vil være børns lykke ved at hoppe og plaske i vandpytter.  

Børn kan nærmest ikke lade vær. De tænker ikke over deres beklædning, og vil straks springe i pytten når de kan. Uden deres regntøj vil de få vådt tøj, og uden gummistøvlerne øges risikoen for en stærk forkølelse. Det er noget vi ved, og det er noget vi kan fortælle dem om og om igen. De kommer dog næppe til at lytte til os så længe at de er små børn.  

Ekskursioner, legepladser og udendørs 

Naturligvis findes der mange jobs som foregår ude under den åbne himmel. Dog er det hyppigere at finde børn som kommer udendørs og skal hamle op med de skiftende vejrforhold. 

I skolerne er der frikvartererne, som altid er udenfor. Imens kan institutioner for det mindreårige varierer i at være indendørs og udendørs. Dog anbefaler de som regel at børnene har noget regntøj med sig eller på sig for en sikkerheds skyld.  

At smække børnene i regntøjet i denne tid er en ansvarlig ting at gøre, for børnene har mange aktiviteter at gøre udendørs. Skønt færre benytter legepladserne i de kolde tider, så kan man finde børn stå og spille bold i boldburene eller på en nærliggende plæne. 

Det vil også være betydeligt for dig at børnene har noget godt regntøj af denne grund. Kommer de ikke ud fordi de ikke har et sæt, så får de ikke brændt noget energi af. Bliver de i stedet syge fordi kom ud alligevel men uden regntøj, så har du en større opgave foran dig. Du skal ringe til kontoret og melde barn syg, og så skal du naturligvis tage dig af dit barn.  

Det er altså godt for alle parter at du har forberedt dig på hvad efteråret kan byde os.