Hjertemonitor

Som chef er der mange ting, man skal tage stilling til. Man skal som udgangspunkt altid forsøge at give sine ansatte de bedste arbejdsvilkår, så de laver noget godt arbejder og har det godt, mens de er på arbejdspladsen. Der er dog en ting, der er virkelig vigtig, at man tænker over, og det er de ansattes sikkerhed. Tænk hvis der en dag var en af dine ansatte, der faldt om? Ville du så ikke gerne have muligheden for at hjælpe ham eller hende?

Hvad er en god chef?

Hvis du går op i at være en god chef for dine ansatte, så findes der mange forskellige ting, du kan gøre. Du kan sørge for at de har gode remedier til at udføre deres arbejdsopgaver, du kan lytte, når de taler til dig, du kan sørge for, at de altid har adgang til vand og frugt og så videre. Men en god chef er også en, der er forberedt, hvis det værste skulle ske. Det er ikke nemt at forudsige, hvis en af de ansatte pludselig dratter om, og hvis du vil være en god chef, der er på den sikre side, så skal du investere i en hjertestarter. Så køb hjertestarter, hvis du gerne vil være en god chef, der er forberedt på det værste.

Virksomheden, der ikke har en hjertestarter

Det er langt fra alle virksomheder, der gider at bruge penge på en hjertestarter. Som chef skal man virkelig grundigt overveje, hvad man skal bruge penge på for at give sine ansatte de bedste vilkår. Når dine medarbejdere træder ind på den arbejdsplads, du har skabt, så har du også et vist ansvar for, at de er sikre. De virksomheder, der ikke har en hjertestarter, har ikke tænkt nok over dette. Det kan godt være, du aldrig kommer til at bruge hjertestarteren, og det er jo selvfølgelig også det, man håber på. Men selvom I aldrig kommer til at bruge den, så er det stadig langt bedre, at I har haft muligheden for at gøre noget, fremfor hvis der skulle ske noget, og I er magtesløse.

En hjertestarter eller førstehjælp?

Det kan også være, du tænker, at det ikke er nødvendigt at have en hjertestarter, fordi det jo også er muligt at udøve førstehjælp. Nu kommer spørgsmålet så: Hvor mange i virksomheden har rent faktisk forstand på at udøve førstehjælp? De fleste har nok lært førstehjælp i forbindelse med at tage kørekort, men for mange er det lang tid siden, og det er ofte noget, man glemmer.

En hjertestarter er nem at bruge

Du har meget bedre vilkår for at redde en, der falder om, hvis du har en hjertestarter. En hjertestarter er nemlig meget pædagogisk, og efter du har trykket på ”tænd”-knappen, så vil den gå i gang med at instruere dig i, hvordan du bruger den. Det kan dog også være, at hjertestarteren fortæller dig, at du skal gå i gang med kunstigt åndedræt og hjertemassage. Når du har puttet elektroderne på den skadede, så vil den analysere, hvad der er brug for.