opret holdingselskab

Overvejer du at stifte et holdingselskab? Måske føler du, at du allerede har styr på, hvordan man opretter det? Eller måske overvejer du at lade være med at stifte det, fordi du ikke ved, hvordan man gør. Hvis det er tilfældet, så burde du søge professionel hjælp fra rådgivere til at oprette et holdingselskab. Det er nemlig ikke altid nogen nem sag at oprette et holdingselskab, hvis man ikke har erfaring med det.  

Denne artikel vil hjælpe dig med at få kendskab til, hvad det egentlig vil sige at oprette et holdingselskab, og hvor du kan finde hjælp til at stifte dit eget. Hvis du allerede er interesseret i at få rådgivning til at oprette et holdingselskab og bare leder efter det rigtige selskab, så kan du med fordel kontakte nemselskab.  

Hvad vil det sige at oprette et holdingselskab?  

Kort fortalt bruges et holdingselskab til at eje aktier eller anparter i et andet selskab. Et holdingselskab er ikke så meget en form for selskab, som det er en betegnelse for et selskab, der har til formål at eje aktier i et andet selskab. En enkeltmandsvirksomhed kan altså ikke bruges som et holdingselskab. Det skal enten være et anpartsselskab eller et aktieselskab.  

Holdingselskabet har generelt ingen drift eller produktion, men bruges blot til at eje aktier eller anparter i driftsselskabet – det er altså et passivt selskab. Driftsselskabet er det primære selskab, der bruges til produktion. Her skelner man tit mellem moderselskabet – altså holdingselskabet – og datterselskabet – altså driftsselskabet.  

Hvad kan de professionelle rådgivere hjælpe med?  

De professionelle rådgivere kan hjælpe dig med stiftelsen af et holdingselskab. De står for alle dokumenterne og registreringerne, der skal bruges til at stifte selskabet og tilbyder rådgivning i holdingselskabet. Det giver dig mulighed for at kunne fokusere på din driftsvirksomhed, men stadig at vide, hvad der foregår i dit moderselskab.  

Helt specifikt vil du få selve oprettelsen af selskabet og CVR-nummer. Derudover også udarbejdelse af et stiftelsesdokument, vedtægter og ejerbog. Du vil blive registreret ved Erhvervsstyrelsen og få registrering af de reele ejere. Du vil få kapitalgodkendelse og naturligvis også juridisk rådgivning i alt dette.  

Hvordan finder man de rigtige rådgivere?  

Når du skal finde de helt rigtige rådgivere til en opgave som denne, så er nogle ting, der er værd at kigge på.  

Det første du bør have for øje er: erfaring. Har rådgiverne arbejdet meget med oprettelse af holdingselskaber før? Det betyder meget, at de har god erfaring med opgaven, da det sikrer dig den glatteste oprettelse. Du vil helst ikke skulle have nogen problemer med det. Kig gerne på andres anmeldelser af rådgiverne.  

Det næste er prisen. Det behøver nemlig slet ikke at være dyrt at få oprettet et holdingselskab. Og en god pris betyder ikke nødvendigvis dårlige rådgivere. Du kan sagtens finde både dygtige og kompetente rådgivere til få penge. Kig derfor altid godt på prisen i forhold til erfaring og anmeldelser.