LOADING

Type to search

Hvis dit badeværelse trænger til en opdatering, og du går med et renoveringsprojekt i tankerne, er det en god idé også at overveje muligheden for gulvvarme. Da gulvvarme skal lægges i selve gulvet, er det noget af det første, der udføres i forbindelse med en renovering af badeværelset. Det er derfor vigtigt, at man overvejer muligheden og får en god pris, inden man påbegynder projektet. Når man alligevel er i gang med at opdatere badeværelset, kan det i mange tilfælde godt betale sig at overveje at få installeret gulvvarme. Med gulvvarme opnår man nemlig et langt bedre og mere behageligt indeklima samt en række andre fordele. Gulvvarme kan afhængigt af projektets størrelse og omfang dog også være en dyr post, og derfor er det vigtigt, at man holder fordelene op mod de mulige udgifter. Her finder du mere information om muligheden med varme i gulvet samt svar på, hvordan du sikrer dig den bedste pris på gulvvarme på badeværelset.

Hvad er gulvvarme?

Det ligger i ordet, at gulvvarme er varme, der ligger i gulvet. I modsætning til radiatorer vil varme i gulvet ikke være synligt, men i stedet ligge under fliserne eller kaklerne i badeværelsesgulvet. Denne type varme kræver naturligvis mere at installere end det at sætte en radiator op, men til gengæld får man også en række unikke fordele ved at lægge varmen i gulvet frem for at sætte den på væggen. Får man anlagt gulvvarme i badeværelset til en god pris, vil det være en investering, der hver dag betaler sig i form af øget komfort og et behageligt indeklima. Netop fordi varmen kommer nedefra, vil man slippe for fodkulde og træk. I stedet vil man kunne nyde at træde ud på behageligt opvarmede fliser og klinker, hvilket især om vinteren er en mærkbar forskel fra et gulv uden indbygget varme. De varme klinker er især velegnede til brusekabiner, idet vandet langt hurtigere vil fordampe og forsvinde end på kolde fliser. Varme stiger naturligt opad, og derfor giver det mening at installere varme i gulvet, da det giver en behagelig varmefordeling. Samtidig vil det at varmen kommer nedefra medføre, at rummet føles varmere end den egentlige temperatur – og derfor får man mere komfort for pengene ved at vælge gulvvarme i badeværelset. Selvom gulvvarme ikke er nogen billig investering, vil man for en god pris på gulvvarme i badeværelse få ekstraordinær komfort, som man vil sætte pris på hver dag.

Sæt pris på komfort og behageligt indeklima

Gulvvarme er blevet utroligt populært, ikke mindst på badeværelset, hvor det især om vinteren kan være et problem med kolde gulve. Afhængigt af dit badeværelse og hvilken type gulvvarme, du vælger, vil installation af gulvvarme udgøre en vis udgift. Er man alligevel i gang med en renovering, hvor man har revet alt ud, giver det god mening at lægge gulvvarme i forbindelse med projektet. Sammenlignet med almindelig varme giver gulvvarme økonomisk set ikke den store gevinst, men til gengæld vil man opnå en række komfortmæssige og praktiske fordele som nævnt ovenfor. Når man overvejer, om gulvvarme er investeringen værd, skal man derfor ikke kun se på kroner og øre. Man skal også sætte pris på den ekstra komfort og det behagelige klima, som giver en ekstra lækker følelse hver eneste dag. Hvis du tænker på at få anlagt gulvvarme, skal du som nævnt ovenfor tænke over følgende fordele:

 • Behageligt varme klinker og/eller fliser
 • God varmefordeling og behageligt indeklima
 • Ingen fodkulde og træk
 • Usynlig varmekilde – larmer ikke, fylder ikke og skal ikke gøres rent.
 • Vand på gulvet tørrer hurtigere

Indret præcis som du vil

Badeværelset er et af hjemmets vigtigste rum. Vi bruger ikke alene en del tid på badeværelset, men det er også vigtig tid. Det er her, vi plejer os selv og tager en pause fra hverdagens stress og jag. Et velindrettet og lækkert badeværelse er derfor noget, man vil sætte pris på. Som sagt er gulvvarme på badeværelset en af de ting, der kan være med til at maksimere komforten. Samtidig giver det også frihed til at indrette, præcis som du ønsker. En radiator skal sidde på væggen eller gulvet og kan derfor være i vejen, når man forsøger at få plads til både toilet, håndvask, bruser og evt. badekar. Ved at lægge varmen ned i gulvet er den gemt af vejen, hvilket ikke kun gøre rengøringen nemmere, men som også giver nye muligheder for kreativ indretning. Det giver også helt praktisk set mere plads, hvorfor gulvvarme er et oplagt valg til de mindre badeværelser, hvor hver kvadratmeter skal udnyttes. Det at kunne slippe for at skulle have en uskøn og knap så rengøringsvenlig radiator hængende er altså endnu en grund til at overveje muligheden for gulvvarme.

To typer af gulvvarme

Hvis man beslutter sig for at få installeret gulvvarme og få del i de mange fordele ved den løsning, er det næste skridt at vælge hvilken type gulvvarme, man ønsker sig. At lægge varme i gulvet kan nemlig gøres på flere forskellige måder, og grundlæggende set snakker man om to forskellige typer. Den ene er el-gulvvarme, hvor der lægges et net af elektriske tråde under fliserne, som bliver varme, når der løber strøm igennem. Den anden er den vandbaserede gulvvarme, hvor der lægges vandslanger i den underliggende beton i gulvet, og hvor der varmes op ved hjælp af varmt vand – på samme måde som i radiatorer. Begge typer har fordele og ulemper, og hvad der er den rigtige løsning for dig, er både afhængigt af dine egne præferencer, dit budget og ikke mindst badeværelset i dit hjem. Hvis du ikke har den store erfaring med og kendskab til forskellige typer gulvvarme, har vi samlet de væsentligste forskelle og fordele ved de to typer, så du kan blive lidt klogere på, hvilken løsning du bør gå efter.

El-gulvvarme – billigere og nemmere at installere

Som sagt kan man vælge at opvarme sit gulv ved hjælp af el i form af et net af elektriske tråde, der lægges i gulvet. Tykkelsen på nettet er ikke mere end 2-4 mm, og derfor kan det lægges ovenpå det eksisterende betongulv. En af de væsentligste fordele ved el-gulvvarme er derfor, at det ikke kræver det store arbejde at installere det. Sammenlignet med vandbaseret gulvvarme er el-gulvvarme den billigste og nemmeste løsning, når det gælder installationen. Det er også grunden til, at el-gulvvarme især er brugt i mindre badeværelser. El-gulvvarme har desuden den fordel, at det hurtigere bliver den ønskede temperatur, end når man opvarmer med vand. Sætter man også pris på varme fliser om sommeren, er løsningen med el det rigtige valg, da vandbaseret gulvvarme ofte vil være slået fra om sommeren. Ulempen ved den el-baserede gulvvarme er dog, at det er to til tre gange så dyrt i drift end den vandbaserede løsning. Skulle el-nettet på et tidspunkt gå i stykker, er det også både dyrt og besværligt at reparere.

Vandbaseret gulvvarme – den økonomiske løsning

Den vandbaserede løsning kræver lidt mere i installation. Idet slangerne skal støbes ind i den underliggende beton, kræver installationen, at man bryder det eksisterende gulv op og støber et nyt. Det er en mere besværlig og tidskrævende operation, hvorfor den vandbaserede gulvvarme er en dyr post, når det skal anlægges. Til gengæld er det langt billigere i drift sammenlignet med el-versionen, og det anbefales derfor altid at vælge gulvvarme med vand i større rum med flere kvadratmeter, der skal opvarmes. Har man jordvarme eller solvarme i hjemmet, er den vandbaserede løsning oplagt, da det er velegnet til den lavere fremløbstemperatur på vandet. En ulempe ved den vandbaserede løsning er foruden den høje etableringspris, at det kan tage længere tid at ændre på temperaturen sammenlignet med et el-baseret system.

Pris på gulvvarme på badeværelset – hvad koster det?

En afgørende faktor, når det gælder beslutningen omkring gulvvarme, er naturligvis prisen. Inden man siger ja tak til gulvvarme, vil man naturligvis gerhave en pris på gulvvarme på badeværelset. Desværre er det noget nær umuligt at give et fast svar, som vil være gældende i alle situationer og projekter. Hvad din pris på gulvvarme på badeværelset bliver, varierer nemlig i høj grad, afhængigt af en række faktorer. Eksempelvis er størrelsen på dit projekt afgørende for, hvor høj en pris på gulvvarme på badeværelset, der er tale om. Har man eksempelvis besluttet sig for at få anlagt eldrevet gulvvarme på et lille badeværelse, vil prisen være langt mere overkommelig, end hvis man vil have revet gulvet op og lagt vandbaseret gulvvarme i et stort badeværelse. Samtidig er det naturligvis ikke kun prisen på installationen, men også udgifterne til drift, som man skal kigge på. Når du forsøger at finde frem til en cirka pris på gulvvarme på badeværelset, bør du vide, at hvilke faktorer, der spiller ind og kan være afgørende. Den endelige pris på gulvvarme på badeværelset er blandt andet afhængig af følgende punkter:

 • Størrelsen på badeværelset
  Jo flere kvadratmeter, der skal opvarmes med gulvvarme, jo dyrere er det naturligvis. Har man et stort badeværelse, skal der lægges mere arbejde i de enkelte opgaver og ikke mindst bruges flere materialer til projektet. Dog skal man, når man kigger på størrelsen af badeværelset, også tænke driftsudgifterne ind i regnestykket. Vælger man den eldrevne løsning til et stort badeværelse, sparer man måske penge ved at få en billig pris på gulvvarme her og nu, men det kan i det lange løb vise sig at være en dårlig forretning sammenlignet med en vandbaseret løsning.
 • Typen af gulvvarme
  Som vi allerede har været inde på, er der forskel på prisen på eldreven gulvvarme og vandbaseret gulvvarme – både når det gælder installation og udgifter til driften.
 • Isolering
  I nogle tilfælde kan det være en god idé at isolere i forbindelse med anlægning af gulvvarme. Er der dårligt isoleret, kan man risikere, at en del af varmen – og dermed pengene – ryger ud gennem gulvkonstruktionen. Beslutter man sig for at få efterisoleret i forbindelse med projektet, bliver det naturligvis dyrere.
 • Nye fliser
  Hvis der skal lægges nye fliser i forbindelse med projektet, skal det naturligvis også regnes med. Det vil vise sig som en udgift både til arbejdsløn og til materialerne.

Gør det selv?

Man kan opnå en billigere gulvvarme på badeværelset pris ved at udføre en del af projektet selv. Har man tid og overskud, kan det være en måde at nedbringe omkostningerne ved at projekt – fx ved at lægge fliserne eller isoleringen på egen hånd. Vandbaseret gulvvarme kan i princippet også lægges på egen hånd, men man skal dog have en vis kendskab til vandrør og –ledninger, da konstruktionen ellers kan vise sig at være utæt og forårsage dyre skader. Vælger man el-baseret gulvvarme, skal man have en autoriseret fagmand ind over.

Sådan får du den bedste gulvvarme på badeværelset pris

Foruden ovenstående punkter er den endelige pris på gulvvarme på badeværelset naturligvis også afhængigt af, hvem du vælger til at stå for projektet. Men hvordan sikrer man sig, at man finder den absolut bedste pris på gulvvarme på markedet? Det kan kun gøres ved at indhente flere forskellige tilbud på opgaven, da man kun på den måde har mulighed for at sammenligne de forskellige muligheder. Desværre kan det for nogen være en uoverskuelig opgave at indhente en masse tilbud på egen hånd, da det kræver både tid og energi. Heldigvis er der en måde, hvorpå du kan indhente flere tilbud og sikre dig, at du får den bedste pris på gulvvarme på badeværelset, uden at du skal bruge en masse tid på det.

Indhent 3 gode tilbud og vælg det bedste

Ved hjælp af badeværelse-pris.dk kan du få 3 gode tilbud på gulvvarme på dit badeværelse. Det er nemt og hurtigt, idet det ikke kræver andet fra din side end en beskrivelse af opgaven og dine kontaktoplysninger. Derefter vil du inden for ganske kort tid modtage 3 kvalificerede bud med konkrete priser, der er nemme at forholde sig til. Ved at sammenligne tilbuddene sikrer du dig, at du får den absolut bedste gulvvarme på badeværelset pris på markedet. Og synes du ikke, at du finder den helt rigtige gulvvarme på badeværelses pris blandt de givne tilbud, er det både gratis og frit for at takke nej. Det er den nemmeste, smarteste og hurtigste måde at få den bedste gulvvarme på badeværelses pris.

 

Websitet anvender cookies til at huske indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Informationer deles med tredjepart. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk