juridisk rådgivning

Det er de færreste, der går igennem livet uden nogensinde at få brug for juridisk rådgivning. Det kan nemlig være nødvendigt med en advokat, når du går igennem forskellige livssituationer. Uanset om du skal giftes og har brug for en ægtepagt. Eller om du skal købe bolig og har brug for at få læst kontrakten igennem. Eller om du er pårørende til en afdød og nu skal opgøre dødsboet, kan det være en klar fordel med hjælp fra en advokat. Advokaten kender nemlig til hele processen og kan derfor bistå dig med det juridiske. Hvis du er i en situation, hvor du måske er mere styret af dine følelser, kan din advokat også være den rationelle stemme, som danner en nødvendig modvægt i dine beslutninger. 

Har du brug for juridisk rådgivning? Så kan du finde en advokat her: www.nemadvokat.dk 

Skal du købe bolig? 

Hvis du skal købe bolig, er der mange informationer, som du skal huske. Blandt andet får du en stak af dokumenter samt flere oplysninger om boligen. Her kan det være en fordel med en boligadvokat. Boligadvokaten kan både gennemgå købskontrakten samt de andre dokumenter, der måtte være tilknyttet købsaftalen. Så kan advokaten nemlig vejlede dig i, hvad kontrakten egentlig indebærer af vilkår. Advokaten kan også forestå al korrespondance med både ejendomsmægleren og banken. Ligesådan kan advokaten også hjælpe med både gennemgang af berigtigelsen, udarbejdelse og tinglysning af skøde samt refusionsopgørelse. 

Skal du giftes? 

Hvis du skal giftes, og du ikke har fået lavet en ægtepagt, skal I som udgangspunkt dele alt, hvis I bliver skilt. Derfor er der også mange som vælger at få lavet en ægtepagt forud for ægteskabet. Det kan især være en god idé, hvis den ene partner går ind i ægteskabet med en særlig stor gæld eller formue. Når du får udformet en ægtepagt, kan du selv vælge, hvordan din formue skal deles, hvis I bliver skilt. Det kaldes særeje. Særeje kan også begrænses til enkelte aktiver. Eksempelvis, hvis du har et sommerhus, som har været ejet af din familie i generationer, og du gerne vil beholde det selv, såfremt du bliver skilt. Der kan en advokat, som er specialiseret i familieret, hjælpe dig. 

Har du brug for et testamente? 

Det er faktisk aldrig for tidligt at få udarbejdet et testamente over dine værdier. Det er desværre almen kendt, at fordelingen af arv kan få nogle familier til at gå i stykker. Derfor kan være en form for gardering, hvis du allerede nu tager stilling til, hvem der skal arve hvad. I så fald vil der i hvert fald være mindre at diskutere om for de efterladte. Det er derfor også en god idé at få udarbejdet et såkaldt notartestamente. Det skal underskrives foran en notar i din lokale skifteret. Det betyder også, at både din identitet og din evne til at handle fornuftigt er blevet bevist. Derfor kan dine arvinger ikke gøre indsigelse mod testamentet senere. Det er din sikkerhed for, at arven bliver fordelt, som du ønsker.