Når man som på en virksomhed eller kontor arbejder med noget der gør at man sidder meget af dagen, gælder det om at have det bedste udstyr. At sidde for meget kan være skadeligt for kroppen, især hvis man ikke er opmærksom på ens positur. Derfor skal der være fokus på at finde den kontorstol der giver ens ansatte den mest behagelige og beskyttende oplevelse. Hos https://www.inventarland.dk/ findes der mange professionelle og ergonomiske kontorstole, som giver de ansatte den bedste oplevelse på arbejdet.

Hvorfor er den rigtige kontorstol vigtig?

Kroppens holdning og positur er meget vigtig. Hvis man ofte er inaktiv og sidder med en dårlig holdning, vil kroppen vænne sig til dette. Hvilket kan medføre skader og smerter. Hvis man sidder med dårlig holdning og smerter i længere tid, kan det medbringe sygefravær og måske endda nedsat arbejdsevne. Dette kan være midlertidigt, men i det værste tilfælde vil det være permanent. Det er derfor vigtigt at de ansatte har muligheden for at sidde korrekt og ordentligt ved skrivebordet. En stor del af dette bliver afgjort af kontorstolen. Den rigtige kontorstol er derfor meget vigtig da den kan være med til at mindske de ansattes arbejdsrelaterede smerter og skader. Når man skal sidde korrekt ved et bord og på en stol, skal begge fødder være fladt på jorden. Armene i en 90 graders vinkel, og skulderne skal være afslappet. Der skal også være støtte til ryg og lænd, for at skabe den mest komfortable sidde måde.

Hvilken kontorstol bør man vælge til kontoret og virksomheden?

Når du skal vælge en kontorstol, kan det være en god idé at kigge nærmere på ergonomiske kontorstole. En ergonomisk kontorstol giver muligheden for at tilpasse stolen, så den passer bedst til de ansattes krop, og naturlige holdning. Der bliver mulighed for at skabe varierende siddestillinger, hvorpå der stadig vil være støtte til lænd og ryg. Der bliver mulighed for at justere sædedybden, ryghøjden osv. Ved at vælge en ergonomisk kontorstol er det garanteret at de ansatte kan finde den sidde position eller de sidde positioner der passer bedst til dem. Hvilket mindsker deres chance for arbejdsrelaterede skader og smerter. De har derudover også muligheden for at arbejde komfortabelt og fokuseret, da de ikke længere skal bekymre sig om smerter. Der findes mange forskellige ergonomiske kontorstole. Derfor kan det være en god idé at kigge nærmere på de forskellige typer, og det kan måske også være en god idé at indbringe de ansatte, når der skal vælges kontorstole. Dette giver muligheden for at høre deres meninger, og spørge om hvilke behov de har når det kommer til kontorstole. Derfor når det kommer til at vælge de rigtige kontorstole til virksomheden eller kontoret er det ikke altid en nem opgave, grundet de mange ansatte og deres individuelle behov. Men den bedste løsning, som kommer til at gavne mange, er at anskaffe ergonomiske kontorstole. Da de har mange muligheder for at blive justeret til at passe til den individuelle persons behov.