halloween kostume

Der er to gange om året, hvor vi kan få brug for at klæde os ud. Fastelavnen i det tidlige forår eller den sene vinter, også halloweens aften i midten af oktober. Man ser at nogle gør disse traditioner til hele festuger, men for nogle voksne, så varer disse blot en kort stund. 

Men det kan også være en dyr stund. Slik skal indkøbes til når børn går fra dør til dør. Man skal måske selv klædes ud og til en enkelt fest. Og skal man til fest, så skal man også huske sprut, måske er man blevet bedt om at tage en ret med hver… det er udgifter, og ikke nødvendigvis tilpasset en streng økonomi. 

DIY og genbrug er in 

Traditionelt når vi tænker på et halloween kostume, så forestiller vi os noget med en maske eller en dragt vi har købt eller lejet et sted. Disse kostumer kommer i en god pris, men det er praktisk at kunne nøjes med at gå et sted hen og få det hele sæt. 

Til gengæld behøver et halloween kostume ikke at koste den formue det kan koste at købe et sprit nyt et. Har du en gammel skjorte med en sovseplet der gør at skjorten ikke ser dagens lys længere? Giv den en chance til en halloween fest. Halloween kostumer skal ikke nødvendigvis være flotte og glansfulde. Det er en uhyggelig fest hvor vi hylder zombier, mumier og andre former for dødninge.  

Når vi ser på zombier i gyserfilm, så har de blod så mange steder, at en lille sovseplet let kan overses. Du kan ligeledes ødelægge den. Har du lagt dig lidt ud så skjorten ikke passer alligevel, så passer den jo perfekt som en ødelagt zombieskjorte med blodpletter.  

Ligeledes kan du overveje at gå ned i din lokale genbrug, fortælle dem at du skal bruge noget til et halloween kostume og se hvad de finder frem.  

Gå sammen med folk 

Skal du til en halloween fest, så ved du allerede at du ikke er alene. Kender du nogle der har valgt et vampyr kostume, mens du har valgt at dit halloween kostume skal være en zombie, så er der her en stor fordel. Vampyrer er normalt blege. Har din ven eller veninde investeret i lidt billig ansigtsmaling, så har de ikke noget at bruge den grønne ansigtsmaling til.  

Om I vælger at betale 50/50 for malingen eller at du belejligt bare bruger hvad der er tilbage, vil stadig komme jer begge til gode. Det samme gælder teaterblod som du kan finde i nogle butikker. Vampyrer vil mest have behov for de røde striber omkring munden og mundvigene, hvilket ikke er særlig meget. Du som en zombie med mere blodigt tøj vil have et større behov for sådan noget. 

Du kan med andre ord spare penge ved at gå sammen med folk om at designe jeres egne halloweenkostumer, og har du ikke mange penge, vil det kun være din fordel.