økologisk undertøj

Det er helt essentielt, at man føler sig tilpas i sin krop. Det er vigtigt, at ens tøj sidder behageligt, at der er plads til at trække vejret og mulighed for at eksperimentere med forskellige trends, farver og mønstre. Især undertøj spiller en stor rolle i vores selvsikkerhed og indre ro. Undertøj er det første, vi tager på hver dag, og det er små ting som den rigtige bralette, der kan gøre dagen en lille smule bedre. Vi er alle sammen vores egne mennesker, og heldigvis er modeverdenen indrettet efter netop dette. Af den grund vil også du helt sikkert kunne finde det rigtige tøj til dig.  

Økologisk undertøj 

Som sagt spiller undertøj en enorm rolle i de fleste menneskers image. Det er selvfølgelig vidt forskelligt, hvilket slags undertøj man foretrækker, og det er også meget afhængigt af, om man for eksempel skal dyrke sport, slappe af derhjemme eller til gallafest. Forskellige lejligheder kræver forskelligt undertøj, og det kan være sjovt at eksperimentere med de mange muligheder. Noget man dog skal være opmærksom på, før man begynder at shoppe rundt uden bekymringer, er miljøet. Tøjproduktionen er ansvarlig for en stor procentdel af den globale CO2-udledning, og derfor kan man med fordel holde sig til bæredygtige virksomheder, der sælger økologisk undertøj.  

God samvittighed 

Derudover er det vigtigt at gøre sig nogle etiske overvejelser, før man køber tøj. Meget tøj er blevet produceret af mennesker i u-lande, som arbejder under urimelige arbejdsforhold, der indirekte støttes af tøjsalg. Derfor burde man måske beslutte sig for den virksomhed med hjertet det rette sted, som sikrer sine ansatte fair løn. Det fede ved at støtte bæredygtige tøjmærker er, at man kan gøre det med god samvittighed. Aldrig mere behøver man at skamme sig over sine køb, men kan i stedet anbefale undertøjet til sine venner, familiemedlemmer og kolleger uden tvivl. Udover de etiske principper er meget økologisk undertøj også utrolig behageligt. Idet det er lavet af bæredygtige materialer, som blandt andet genanvendt polyester og økologisk bomuld, kan ens hud ånde frit. Derudover er meget økologisk undertøj vegant, og er således ikke lavet af dyreprodukter. På den måde er ingen dyr blevet skadet i forarbejdelsen.  

Klimakrisen 

I en tid hvor klimakrisen fylder mere og mere i vores hverdag, og hvor fremtiden fortsat er truet af stigende temperaturer og stigende havoverflader, så er noget af det mindste, man kan gøre, at støtte bæredygtige virksomheder. Disse virksomheder er nemlig banebrydende indenfor feltet og har brug for økonomisk støtte og goodwill for fortsat at kunne eksistere. Det er nemlig ikke altid let at være bæredygtigt, og ofte vil det være billigere og nemmere at producere tøj og produkter uden at tænke på miljøet og de ansattes ve og vel. Men hvis det er de små ting, som at købe et sæt økologiske og bæredygtige strømpebukser, der kan være med til at gøre en forskel, så er det værd at gøre det. På trods af at dette tøj ofte er dyrere at købe end tøj, der ikke er bæredygtigt, så skal man huske på, at pengene går til en højere timeløn for dem, der producerer dem, og for at sikre, at det miljømæssige fodaftryk er minimalt.