ludbehandlet gulv

Ludbehandling af gulve er et populært valg blandt efterbehandlinger. En ludbehandling modarbejder træets naturlige garvesyre som er det der kan give gulvet en orange farve. Ved en ludbehandling fremstår gulvet i stedet mere lyst og lækkert. Derudover så bibeholder en ludbehandling træets naturlige struktur.

Lud er læsket kalk som er blandet op med vand, og derefter er det tilsat naturlig voks og harpiks. Når man efterbehandler med lud, så påføres det på et nyslebet gulv, hvorefter det trænger ned i træet og hærder – herefter skal det efterbehandles med en speciel sæbebehandling, der beskytter både lud og træ. Denne sæbebehandling går ind og aktiverer kalkstenen, hvilket giver en meget hård og slidstærk overflade – derudover vil overfladen også være smudsafvisende. En ludbehandling er også yderst nem at vedligeholde. 

lækkert gulv

Vedligeholdelse af et ludbehandlet gulv 

Denne efterbehandling har en kæmpe fordel og det er, at den er virkelig nem at vedligeholde! Et ludbehandlet gulv skal vedligeholdes ved at vaske det med sæbevand. 

Når det vaskes med sæbevand er en anden kæmpe fordel, at du har mulighed for at fjerne de fleste hakker og ridser, da sæben får træet til at rejse sig og dermed udligne ujævnheden. 

5 fordele ved at vælge ludbehandling: 

  • Naturligt lækkert og lyst gulv 
  • Træets naturlige struktur bibeholdes
  • Det er nemt at fjerne ridser og hakker 
  • Skal blot vedligeholdes med sæbevand 
  • Kan anvendes på de fleste trægulve 

Går du og overvejer om en gulvafslibning med efterbehandling med lud er det rette for dig, kan det varmt anbefales at rådføre dig med en professionel gulvmand. På den måde kan du sikre dig, at du vælger det helt rigtige for netop dit gulv samt, at de forventninger du har matcher overens med virkeligheden og bliver indfriet. De fleste gulvfirmaer tilbyder uforpligtende at komme ud og kigge på dit gulv og give dig råd og vejledning til det rette valg.