Ketchersport

Padel er en sport i stor fremdrift. Spillet, der bedst beskrives som en blanding af tennis, badminton og bordtennis, er noget alle taler om, mange dyrker og salget af padel-bat på https://sporthouz.dk er i stor vækst. Sporten er blevet det nye sort og en kæmpe trend indenfor ketchersport og sport helt generelt. 

Hvad er Padel? 

Hører du til dem, der endnu ikke er hoppet med på Padel-bølgen føler her en kort introduktion til sporten. Padel er en ketchersport og spillet med et bat lavet af carbon, kulfiber og glasfiber. Bolden der spilles med minder om en tennisbold, men er lidt mindre og har et højere tryk. Der kan spilles på baner både uden- og indendørs og i princippet året rundt. Banen er 10×20 meter og med et net, der deler banen på midten. Bagvæggene og et stykke af sidevæggene er dækket af glasvægge, resten af banen af metalgitter. Der spilles som double, og pointgivningen er den samme som i tennis. Bolden må ramme jorden en gang på hver side af nettet, men derefter må den gerne ramme væggene inden den sendes retur over nettet. Padel spilles af bedst over tre sæt. 

Fordele ved Padel 

Padel er ekstremt let at komme igang med og har mange fordele. Første og fremmest er sporten ikke så fysisk krævende som blandt andet tennis, badminton og squash. Der er ikke fysiske kontakt i sporten, og der spilles på bløde underlag, så risikoen for skader er markant mindre end i de fleste andre sportsgrene. Det er lettere for nybegyndere at få succesoplevelser med Padel. Og så er det en social sport, da man spiller fire ad gangen. 

Andre ketchersportsgrene får stadig meget opmærksomhed 

Selvom mange dyrker og taler om Padel, så får den klassiske tennisport stadig meget omtale i medier, hvilket også booster salget af tennisketchere. Caroline Wozniacki har netop stopper sin karriere, som blev den flotteste nogensinde af en dansker. Hun blev den første dansker til at ligge nr. et på verdensranglisten og den første dansker til at vinde en Grand Slam i single. Wozniacki får stadig masser af omtale i de danske medier, og er ligeledes et stor brand på social medier. Men der er unge fremadstormende danske tennisstjerner på vej. Holger Rune og Clara Tauson er endnu ikke fyldt 20 år, men er allerede kendte navne, og vil uden tvivl booste tennissporten og salg af ketchere i mange år i fremtiden. 

Danmark har verdensstjerne i badminton 

Danmark har altid været en af verdens dominerende nationer i badmintonsporten. Og sporten er stadig blandt de største motionssportsgrene for danskerne. Rigtig mange danskere ejer en badmintonketcher. Tidligere hed de store idoler for de danske badmintonspillere Lene Køppen, Svend Pri, Flemming Delfs, Camilla Martin, Peter Gade og Morten Frost. Lige nu er det verdensstjernen Viktor Axelsen, der inspirerer danskerne til at spille med en badminton ketcher. Axelsen har de sendte år for alvor taget de sidste skridt til toppen af sporten og ind i danskernes bevidsthed. Han vandt bronze ved OL 2016 i Rio. I 2017 blev han overraskende verdensmester i Glasgow og i 2020, midt i coronapandamien, blev han den første danske vinder af herre single siden 1999 af den meget prestigefyldte All England turnering. Viktor Axelsen er en fantastisk badmintonspiller og en sportsstjerne som danskerne vil kunne følge de næste mange år.