spisestel

Mange mindre børn har problemer med at spise selv. Det ender ofte med fingrene i maden, og maden over hele ansigtet, og ud over hele gulvet. Dette er noget rod, og hvis barnet samtidig ikke synes den høje stol og det at sidde stille er så sjovt, og der bliver skreget en del imens, så er det bare ikke en sjov oplevelse for nogen af jer. Det er samtidig ærgerligt, da måltiderne burde være noget roligt, hvor man bruger tid sammen, og får en ordentlig stund sammen. Fortvivl dog ikke, hvis dit barns bordmanere endnu ikke er helt optimale. Der er ting at gøre som både gør oprydningen nemmere efter det grisende måltid og som for børnene gør det sjovere at spise.

Det perfekte spisestel til børn

En måde at gøre hele måltidet til en noget sjovere oplevelse, er f.eks. ved at friske spisestellet lidt op. Dette kan gøre måltidet sjovt for barnet og oprydningen nemmere for dig. Spisestellet er derfor vigtigt, på trods af det ikke umiddelbart er noget man tænker meget over. I følgende kan du finde pæne og praktiske spisestel.  Nogle vigtige ting at tænke over, når du leder efter det perfekte spisestel til dit barn, er f.eks., at de ikke går nemt i stykker. En grund til, at man ikke giver de mindre børn porcelæn at spise af, er blandt andet, at porcelænet blandt andet bliver eget ridset. Derudover ved vi også, hvordan børnene kan blive frustrerede og smide bestik og tallerkner på gulvet, når dette sker, er det noget nemmere at have tallerkner af plastik i stedet for porcelæn. Så slipper man både for at samle glasskår op, og købe nye tallerkner. Når tallerkenen ikke er i porcelæn, er det ofte også en god ide at sikre sig at hele spisestellet går i både opvaskemaskinen og mikroovnen, da dette bare gør tingene langt nemmere under tilberedning af maden. I ovenstående link kan du finde både disse, og en masse andet. De har blandt andet silikone tallerkner, som løser det førnævnte problem med tallerkner, der havner på gulvet. Disse har nemlig en sugeeffekt, som gør, at de sætter sig fast til bordet, så man kan lade børnene sidde og spise selv i længere tid, uden at vende tilbage til et kæmpe rod. Tjek derfor siden ud.

spisestel

Går måltidet til noget sjovt

En anden måde at få et hyggeligere aftensmåltid på er at give barnet en sjov oplevelse og sørge for, at barnet hygger sig samtidig med det spiser. Dette kan gøres på mange forskellige måder, her er det selvfølgelig oplagt at servere barnets yndlingsretter, dog bliver dette ofte usundt, og det er godt at variere det en del. En anden måde at gøre måltidet sjovt på er igen ved hjælp af spisestellet, hvis spisestellet ikke bare er praktisk men også sjovt og hyggeligt, tilfredsstiller det alle. Det kan du f.eks. ordne ved at købe noget med øre eller hale eller andre sjove former, som gør det sjovere for barnet.