kugledyne

Der er en grund til, at folk har sovet i senge i århundreder – det er det mest behagelige sted at hvile. Men ikke alle senge er lige gode. Hvis du er på udkig efter en god nats søvn, er der visse ting du skal overveje. Et sikkert valg vil dog være at købe en tyngdedyne, køb din tyngdedyne i dag hos www.scandinavianrest.dk

Soveværelset skal indrettes fornuftigt og med omhu

Den bedste måde at indrette et soveværelse til god søvn på er ved at holde det mørkt og beroligende. Du bør måske undgå lyse farver eller travle mønstre og forsøge at holde dig til dæmpede nuancer og enkle designs. Du skal tænke over, at der er en masse ting der kan bevidst og ubevidst spille ind når du tænker over om du skal have det ene eller det andet. Du kan også tilføje nogle beroligende elementer til rummet, f.eks. planter eller aroma terapilys. En god ide vil også være at lufte ud eller have duftpinde. Nogle duftlys er indrettet til at skabe en afslappet stemning med bestemte dufte.

Du burde også tænke over dit sengetøj

Det bedste sengetøj til en god nattesøvn er blødt og behageligt. Du bør undgå at vælge sengetøj, der er for varmt eller for koldt. Det er også vigtigt at sørge for, at dit sengetøj er rent og fri for allergener. Her kan du med fordel overveje hvor i verden du befinder dig. Hvis du bor tæt på ækvator vil der automatisk være fugtigt og varmt om natten. Her vil det ikke give mening at have en stor tung dyne, som holder på varmen som et drivhus. Her vil et tyngdetæppe være langt mere behageligt at sove med. Modsat hvis du bor i norden, vil et tæppe ikke være tilstrækkeligt varmt i løbet af vinteren. Dette skyldes at der bliver rigtig koldt i norden, og her bruger man dyner.

Sørg for at skabe en god aftenrutine

En god aftenrutine bør omfatte en afslapning i mindst 30 minutter før sengetid. De 30 minutter fungerer som et minimum for at få kroppen til at slappe af. Alle har prøvet det at man ikke kan sove. Her ligger man og vender og drejer sig som en grillkylling. Det er det værste. Derfor er det vigtigt at kroppen når at slappe af og falde til ro inden man ligger sig ned for at sove. I dette tidsrum bør du undgå at kigge på skærme og forsøge at slappe af ved at læse eller lytte til beroligende musik. Netop det at læse og lærer er noget man kan blive træt af, da man bruger hjernen og det kræver koncentration, men kroppen slapper af. Nogle mennesker lytter også til “hvid støj” for at sove bedre. Nogle mennesker foretrækker også at sove til lyden af regn. Det handler om hvad du føler der fungerer bedst, for at du kan sove bedst. Du kan også dæmpe lyset i dit hjem og undgå at drikke koffein eller spise tunge måltider før sengetid.