legekøkken

Legetøj findes i dag i utallige forskellige former. Alligevel er klassikerne fortsat blandt børns favoritter. Bolden bliver ikke overflødig lige foreløbigt – og det samme gælder legekøkkenet. Nedenfor giver vi dig fem gode grunde til, at du bør købe et legekøkken til børn.  

Legekøkkenet kan bruges af alle børn

Legekøkkenets største fordel er, at det kan bruges af alle børn. Legekøkkenet kræver hverken konkurrencesind eller boldøje. Og selvom mange legekøkkener stadig fremstilles i typisk pigede farver som lyserød og lilla, udbyder mange legetøjsproducenter i dag også legekøkkener i kønsneutrale farver. Forestillingen om, at køkkenet er kvindens domæne er efterhånden godt forældet – og legekøkkenet kan ligeledes snildt bringe glæde hos både piger og drenge. 

legekøkken

Leg i legekøkkenet styrker barnets motoriske evner

De fleste legekøkkener omfatter et væld af udstyr. De lidt dyrere modeller er desuden typisk meget detaljerige, og dét gør, at dit barn har masser ting at rumstere med, når barnet befinder sig i sit legekøkken. Legegryderne og de medfølgende plasticmadvarer er små nok til, at barnet rent faktisk skal koncentrere sig for at få maden i gryderne. I processen får barnet styrket sine motoriske evner, ligesom det gør, når der for eksempel skal justeres på de små blus.

Legekøkkenet tillader børn at give sig i kast med små projekter

Børn lærer ved at betragte de voksne. Og for mange små børn er det mere end spændende at se mor og far gøre de ting, som voksne gør, herunder gøre rent, købe ind og lave mad. Hvor et rigtigt køkken er et lettere dumt sted for et lille barn, er legekøkkenet 100% sikkert. Legekøkkenet tillader børn at give sig i kast med deres egne små projekter uafhængigt af deres forældre, og processen vil barnet få en forhøjet følelse af uafhængighed – selv hvis det kun er for en kort stund.

Legekøkkenet opfodrer barnet til at bruge sin fantasi

Det bedste legetøj er dét, der giver barnet mulighed for at bruge sin fantasi – og netop dette er én af legekøkkenets største forcer. Når barnet befinder sig i sit legekøkken, er der ingen egentlige madvarer. Der er heller ikke hverken vand, varme eller elektricitet. Barnet må selv skabe sin madfortælling. Selvom dit barn sandsynligvis vil starte med blot at kigge ind i ovnen eller pille lidt ved inventaret, går der ikke lang tid, før barnet begynder at lege, at der rent faktisk bliver lavet mad i det lille køkken. Nogle børn aflurer endda deres forældre nok til både at kaste sig over forretter, hovedretter og desserter.

Legekøkkenet kan bruges af flere børn på én gang

Den sidste grund til, at du bør købe et legekøkken til dit barn, er, at legekøkkenet kan bruges af flere børn på én gang. Derfor egner det sig perfekt til de stunder, hvor barnet får besøg af en legekammerat eller leger med sine små søskende.

Legekøkkener findes i mange former, farver og prisklasser. Du kan med garanti finde ét, der passer perfekt til jeres hjem.