One Stop Shop

Hvis du har en webshop, så er du sikkert også interesseret i at få kunder fra andre steder end Danmark. Det er jo netop noget af det smarte ved at have en webshop, så det kan man lige så godt udnytte. Det er ganske smart, at man kan have kunder rundt omkring i verden, men det kræver også, at man sætter sig ind i, hvordan det hele foregår. Det er f.eks. meget vigtigt, at du sørger for at indberette din moms korrekt. Det kan du læse meget mere om i denne artikel. Så har du ingen undskyldning for ikke at huske at gøre det! 

Synes du, at moms er svært? 

Du skal ikke være flov over, hvis du synes, at det er besværligt at finde rundt i alt det med moms. Det er lidt nemmere at finde ud af skat, da det også er noget, som mange flere taler om. Der er dog mange, der bliver usikre, når emnet omhandler moms. Hvis det også er sådan, du har det, så kan det være, at du skal hyre noget professionel hjælp, der kan hjælpe dig med at registrere din moms korrekt. Det er noget, du kan gøre på One Stop Shop, som er en ordning, der er vedtaget i EU. Ordningen omhandler, hvordan handel skal foregå inden for EU’s grænser, og hvilke krav der f.eks. er til moms.  

Nye regler fra 1. juli 2021 

Moms kan også være svært at blive klog på, fordi der nogle gange bliver revideret i reglerne. Det er f.eks. ikke længere tilbage end d. 1. juli 2021, hvor de seneste regler trådte i kraft. Fra denne dato er der krav om lokal momsregistrering i det land, hvor varen sendes til. Det er meningen, at det skal være nemmere for webshops at handle på tværs af landegrænser, men det er alligevel besværligt nok til, at der er mange der har brug for assistance. Det er også meget bedre, at man erkender, når der er noget, man har brug for assistance til, i stedet for at man selv kaster sig hovedløs ud i det. Det kan nemlig godt have store konsekvenser for firmaet senere. 

Har du lager i udlandet? 

Der er også regler i forhold til moms, hvis du har et lager i udlandet. Det er der nogle webshops, der vælger at have, fordi det kan være en mere praktisk og billig løsning. Hvis du har lager i udlandet, så skal du blot være opmærksom på, at der igen er krav om lokal momsregistrering. Det er tilmed et krav, at du har et momsnummer i landet. Du kan melde din webshop til One Stop Shop på Tast Selv SKAT. Her skal du blandt andet fortælle, hvad ens Union OSS-land er. I dit tilfælde, hvis du har webshop i Danmark, så er det naturligvis Danmark, der er dit OSS Union land. Det er noget, du også skal registrere i Amazon, hvis du gerne vil have, at der fortsat automatisk bliver lavet frakturer til dig.