akvarelfarver

At male med akvarelfarver er en fantastisk oplevelse. Den alsidige maling har en lang tradition og mange teknikker. De kan bruges på mange måder og giver et smukt resultat – om du er øvet eller begynder. Hvis du har malet eller tegnet før eller bare er kreativt interesseret, vil det være rigtig dejligt at kaste sig ud i maling med akvarel farver.

Akvarelfarver er gode for både øvede og begyndere

Man kan være øvet inden for tegne- eller malerkunst på mange måder. Nogle kender godt til at tegne, og andre kender bedre til at male. Der er mange måder at tegne og male på, men mange af dem komplimenterer hinanden. Hvis du har malet før, har du måske allerede forsøgt dig med akvarel malerier og ved, at de er nemme at bruge til at frembringe et smukt resultat.

Mange kender nok akvarel for deres smukke egenskab til at frembringe naturmalerier – malerier af blomster, landskaber, eller kompositioner af frugter, vaser og artefakter. Men akvarelmaling kan bruges til mange andre ting – brug din kreativitet, og se hvad du kan finde ud af.

Akvarelmaling er også godt for begyndere. Om du er interesseret i at lære traditionelle teknikker eller bare eksperimenterer med farver, er akvarelmaling oplagt. Hvis du ikke har akvarelmaling, kan du købe akvarelmaling hos AltiFarver. Der er mange slags akvarelmaling, men de mest velkendte er de tørrede pigmenter, der skal blandes op med vand, eller akvarelmaling på tube, som også normalt blandes op med vand.

Sådan bruger du akvarelmaling

Akvarelmaling blandes op med vand og bruges normalt på tykt papir, der er lavet til at absorbere den vandholdige maling. Malingen giver et flot, flydende resultat, der ofte kan overraske en med dets virkning. Når du er begyndt at male, finder du ofte ud af, at man skal arbejde med malingen på en helt anden måde end andre malinger; dets udflydende karakter fungerer mere ligesom lag af farve, som du kan blande med andre farver på papiret, hvis du vælger at lade dem flyde oven i hinanden. Forsøg dig med en solnedgang, en horisont på vandet, et skovbuskads, eller en simpel blomst, og se hvad der sker.

Vær ikke bange for at forsøge at male

Det kan virke intimiderende at begynde at male, hvis du ikke allerede er øvet. Der er en lang tradition og mange forventninger til, hvad der er gode malerier. Men det kan også bare være dejligt og sjovt at male, og det bør være det vigtigste for dig. Akvarelmaling er et rigtig godt sted at starte, hvis du vil forsøge dig med skønne malerier. Det kan være en meditativ proces og en pause fra hverdagen, hvor du kan opdage en kreativ side af dig selv, der kan frembringe personlige illustrationer. Så vær ikke bange for at male, hvis du har lyst.