legetøj

For mange nye forældre er der en tendens til at gøre dit barn til hele dit liv. Det kan være meget nemt at glemme sig selv og gå på kompromis med nogle af de ting, der bringer dig ro og glæde. En af de ting, som mange går på kompromis med, er indretningen af deres hjem. Her kan det nemlig være svært både at have hjemmet fyldt med legetøj og samtidig holde sig til et vist farveskema, der skaber sammenhæng. Dog behøver det ikke at være svært, hvis du blot er opmærksom på, hvor og hvornår farver hører til, og hvornår du kan vælge dem fra. Læs mere lige her.

Fyld dit hjem med legetøj uden at ødelægge din vision for hjemmet

Vores hjem er det sted, hvor vi skal have mulighed for at koble fra og slappe af, så vi kan lade op til den dag, der følger. Hvis dit hjem er rodet, så vil du ikke have mulighed for at gøre det på samme måde. Og én ting der nemt kan få hjemmet til at se rodet ud, er børnelegetøj.

Blot fordi du bringer børn ind i familien, så er det ikke sikkert, at du også er interesseret i at få dit hjem til at ligne en børnehave. Hvis du gerne vil undgå det, så kan du vælge at gå efter legetøj i mere neutrale farver som sort, hvid, grå og lignende. Mange vælger også at gå over i støvede farver – her er særligt grøn, blå og rosa populære – netop for at undgå, at dit hjem bliver fyldt med en masse forskellige farver, der skaber rod for øjet.

Farver stimulerer børn

Hvis du har en interesse for indretning, og du finder ro i at alting passer sammen rent farvemæssigt, så er det en god løsning at finde børnelegetøj i lige netop de farver, der passer ind i dit hjem. Hvis du vælger at holde farverne til et minimum i hjemmet, så bør du dog udelukkende gøre det i husets opholdssteder. Det vil sige stuen, køkken og andre rum, hvor I alle opbevarer jer sammen. Primærfarver – rød, gul og blå – bør stadig være en del af børneværelset og legeværelset, da det bidrager til barnets motoriske og mentale udvikling. Ellers risikerer du, at det vil ødelægge deres interesse for at udforske omgivelserne idet, de ikke vil blive opmuntret til dette på samme måde.

Stol på din mavefornemmelse

Vælger du at holde dig til dit valgte farveskema i hjemmet, så vil du muligvis få kommentarer for andre. Når det kommer til at være ny forældre, er det nemlig ikke usædvanligt at andre får et behov for at kommentere på din måde at gøre tingene på – især når det kommer til kritik. Derfor er du næsten garanteret, at du får lov til at høre på, hvorfor du ikke har en masse farvet legetøj i stuen og køkkenet. Stol på din egen fornemmelse og lad ikke andre give dig dårlig samvittighed