sygeplejerske praktik

Hvis du er sygeplejerskestuderende, har du mulighed for at få en helt særlig oplevelse og nogle uerstattelige erfaringer ved at komme i praktik som sygeplejerske udenlands. Sygeplejerske praktik i udlandet giver en større forståelse for sundhedsvæsenet i andre lande, end det vi selv kender til. Dette giver gode og nyttige erfaringer, som kan være fordelagtige på arbejdsmarkedet og på din uddannelse lige nu. 

Forløbet af sygepleje-programmet 

I sygeplejerske praktik følger du en sygeplejerske fra et partnerhospital. Denne person fungerer som din mentor i dit daglige arbejde på den afdeling, hvor du er på dit ophold. Selve arbejdet består af behandling af patienter, observation af forskellige procedurer. Udover det får du mulighed for at opleve en helt normal hverdag på et hospital i et andet land på nært hold. Alt dette foregår sammen med din mentor. Din mentor vil, i løbet af dagen, dele ud af egne erfaringer og lære dig nyttig teori indenfor sit fag. 

Afdelinger med sygeplejerske praktik 

Hver uge du er på sygepleje-programmet, har du mulighed for at være i praktik hos en ny afdeling. På denne måde kan du opnå en bred indsigt i sygeplejerskens hverdag i det pågældende land. Selve opholdet vil minimum være 4 uger langt og skræddersys efter dine særlige præferencer og fordelingen af studerende i sygeplejerske praktik på det tidspunkt du selv er afsted. 

En hverdag i praktik 

På en typisk hverdag i praktik som sygeplejerske, vil dit program for det meste forløbe fra kl. 7.30-12.00. En enkelt dag om ugen vil der være en undervisningslektion, der varer til ud på eftermiddagen. Hvis man ønsker det er der mulighed for at forlænge sine dage i praktik, så de varer helt til kl. 15 i stedet for kun til kl. 12. På nogle afdelinger kan tidsrummene dog variere. Hvis du eksempelvis er på kirurgisk afdeling, kan der være en planlagt operation om eftermiddagen, som gør at din dag bliver forlænget, sådan så du kan være til stede under operationen. Du er i praktik fra mandag til fredag. Der er muligheder for et hav af forskellige aktiviteter, som du kan bruge din fritid på. Hvis du ønsker at din praktik er længere end 4 uger, kan du kombinere to forskellige ophold, således at du er 4 uger hvert sted. 

Kombination af et praktikophold og et studieforløb 

Såfremt din uddannelsesinstitution tillader det, kan du godt kombinere dit ophold med et studieforløb. Anbefalingen er, at du kontakter din studievejleder og sikrer, at det kan lade sig gøre. Sygeplejerske praktik er i sikre rammer, som naturligvis fremmer selve din oplevelse, men som også giver dig bedre erfaring og læring på dit ophold. Sygeplejerske praktik i udlandet kan være fordelagtigt for dig senere i dit uddannelsesforløb, men i særdeleshed også i dit arbejdsliv senere hen. Derudover kan det hjælpe dig til at finde ud af hvorvidt arbejde i udlandet kunne være noget for dig.