loftmaling

Står du og ønsker at pifte dit loft lidt op? Så burde du overveje at give dit loft et nyt lag maling. Loftfarven i et hus eller lejlighed er nok ikke det der falder først ind ved folk, når man kommer indenfor, men det kan faktisk give en stor effekt til boligens stemning og design, i forhold til, hvilken farve det er. Derfor kan du følge denne guide til at opnå det flotteste loft!

Forbered dit område før du påbegynder malingsprocessen

Der er visse trin, som man skal igennem før man kan begynde at male sit loft. Det er nemlig vigtigt, at man får hele sit lokale eller område ryddet, så man kan få mest mulig plads. Så fjern alle møbler og andet løst, så de ikke står i vejen for dit arbejde. Derudover er det vigtig, at man også afdækker alle overflader, hylder og reoler som ikke er lige så nemme at fjerne, så de ikke bliver smurt i maling. Til afdækning kan du benytte dig af afdækningsplastik eller andet du har til at ligge i huset, som større stykker stof, og brug herefter malertape til at påsætte det gulvet og listerne. Når du har afdækket alle overflader, så er det tid til at påføre malertape på vindueskarme og langs den øverste det af væggen, så de er beskyttet. Når du selv er i ført dit malertøj, så kan du begynde malingsprocessen. 

Hvordan du gør malingen holdbar

Inden du påfører maling, så er det en kæmpe fordel at bruge primer på dit loft. Med primer sikrer du, at din overflade har en stærk vedhæftning, og netop også forsejler den. På den måde behøver du ikke at bruge lige så meget maling, da loftet ikke ’’suger’’ det til sig – hvis du er i tvivl om, hvordan primeren skal bruges, så læs vejledningen på pakken, men du skal højst sandsynlig også bare benytte en pensel og rulle, og lade primeren tørre herefter. Nu kan du begynde at påføre malingen til dit loft. 

Loftmaling og hvordan du benytter dig af det

Det er vigtigt at man differentierer mellem den maling man benytter sig af. Vægmaling er f.eks. ikke særlig godt egnet til loftet, da du her skal benytte dig af loftmaling. Derudover er det vigtigt at du heller ikke benytter det samme slags loftmaling i både stuen og badeværelset, da forskellige overflader kræver hver deres slags maling. Til loftmaling bruger man som regel pensel og rulle, så man kan komme ind i alle huller og hjørner – hvis der dog er større hulle i dit loft, som ikke bare kan dækkes med maling, er det en god ide at spartle hullet, inden du påfører malingen. Derudover er påføringen af malingen også vigtig, da dette er afgørende for resultatet. Netop fordi hvis din overflade er rug eller er fyldt med ujævnheder, så kan det være en god ide at kører over dem med penslen først, og derefter bruge rullen til resten af væggen.