renovering af badeværelse

Badeværelset har for de flestes vedkommende nok aldrig været dét sted i huset, hvor man tilbragte det meste af sin tid. Dog er badeværelset en vigtig del af huset sjæl og charme, og dets indretning har naturligvis en daglig effekt på din hverdag. Derfor er det vigtigt at man som bolig- eller lejlighedsejer tager sig lige så god tid med indretningen af badeværelset som man har gjort med husets andre rum. Hvis du ikke er i gang med at søge bolig men du allerede har en bopæl, skal du heller ikke fortvivle. Der er nemlig masser af muligheder for renovering af badeværelset og for at gøre hvert eneste minut du bruger derude til en behagelig fryd. Det skal ikke være en trang eller kedelig oplevelse at gå i bad eller børste tænder. Med en god og grundig renovering af badeværelset kan du endelig føle dig hjemme i badeværelset og nyde den tid du bruger derude. Så læs med her for at få alle de bedste tips om hvordan du foretager en renovering af badeværelset uanset hvor meget plads og hvilket budget du har.

Belysning og tapet

Belysningen i et rum er noget af det allervigtigste rent stemningsmæssigt. Hvis du gerne vil skabe en behagelig “ambience”, er noget af det første du skal gøre at overveje hvorvidt belysningen er ordentlig. Her snakker vi ikke blot om, at rummet ikke skal have mørke pletter i krogene, men også hvorvidt lamperne er pæne og hyggelige og hvorvidt belysningen er for skarp eller for dunkel. Den skal helst være lige tilpas. Heldigvis er belysningen lige så nem at udskifte som den er vigtig, og det gør den til et rigtig godt start-projekt, der kommer til at give dig stor gavn og glæde fremover. I samme færd, kan du også tænke over om vægbeklædningen er i orden. I badeværelser ser man alle mulige former for væg- og gulv-beklædning. Nogle tyr til klinker, mens andre er fan af linoleum og tapet. Tænk over at skabe en atmosfære, hvor man ikke får travlt med at komme ud igen, når du foretager din renovering af badeværelset.

ny håndvask

Elementer i badeværelset

Hvilke elementer rummer dit badeværelse? Hvilke elementer ville du ønske, at det rummede? Dette er to centrale spørgsmål i næste fase af din badeværelses-makeover. Måske virker vandet ikke ordentligt, eller måske er faldstammen slidt og skal udskiftes. Det er hverdagsproblematikker, man sjældent tænker over, men som bør fikses så hurtigt som muligt. Desuden kan det være at du drømmer om en mere luksuriøs badeværelses-oplevelse. Mange huse rummer nutildags både mini-sauna og jacuzzi, og det er ikke særligt svært at få monteret, hvis man har pladsen til det. Det er naturligvis et større beløb, der kræves for sådanne luksuriøse elementer, men de er pengene værd i velvære og gode oplevelser. Hvis pladsen er lidt trang, kan du overveje om du skulle få installeret et badekar i stedet for den klassiske brusekabine. Et badekar inviterer til langt mere afslapning end en brusekabine gør, og det er virkelig noget, der kan få kroppen til at slappe af i en stresset hverdag.