Drømmer du om at komme i praktik i udlandet som sygeplejerske? Der er mange, som drømmer om dette, og der kan være flere grunde til, at man gerne vil afsted på et praktikophold. Heldigvis er det langt fra umuligt at komme på et sådant praktikophold som sygeplejerske. Flere organisationer tilbyder nemlig sygeplejerske praktik i udlandet. Læs med her og bliv gjort klogere på, hvorfor et praktikophold er en god idé, og hvordan du kommer i gang.  

Bliv beriget med praktisk erfaring 

Når du som sygeplejerske tager i praktik i udlandet, så har dette mange positive konsekvenser. Du får først og fremmest en hel masse praktisk erfaring. Dette har i sig selv en stor værdi. Når du kommer i praktik i udlandet som sygeplejerske er det typisk på et hospital. Du kommer til at lære en masse om, hvordan man som sygeplejerske arbejder i virkeligheden. Dette er en meget vigtig erfaring, som det også kan være rart at gøre sig, fx inden man starter på sygeplejeuddannelsen. Du kommer også til at se, hvordan et helt hospital virker og fungerer i dagligdagen. Dette er igen en vigtigt erfaring, som vil berige dig og gøre dig klogere. Der er sommetider langt fra teori til praksis. Med sygeplejerske praktik i udlandet kan du minimere dette gap mellem teori og praksis – du kan forene de to sider i dit hoved.  

Tag afsted som student eller studerende 

Der er mange muligheder for at komme afsted i praktik. Du kan tage afsted som student – det vil sige efter gymnasiet. Hvis du overvejer, om du skal blive sygeplejerske, kan dette være en god idé. Så kan du nemlig få et stærkere billede af, hvad det vil sige at være sygeplejerske. Samtidig får du en masse gode oplevelser med i bagagen. Ofte finder praktikopholdet nemlig sted i et nyt og fremmed land, som du ikke har været i før. Du kan også tage afsted i sygeplejerske praktik i udlandet, selvom du allerede er under uddannelse. Da kan du bruge praktikopholdet som en pause fra dine studier. Du kan også bruge det, hvis du er kommet i tvivl om, om det nu er den helt rigtige uddannelse, du tager. Det vigtigste er, at du husker, at du skal gøre det på din måde. Du skal tage et praktikophold, hvis du har lyst og mulighed for det, og det er din egen motivation til opholdet, som er den vigtigste.  

Gode oplevelser i den virkelige verden 

Med sygeplejerske praktik i udlandet kan du få nogle rigtig gode oplevelser. Som sagt er der stor chance for, at praktikopholdet er i et land, hvor du aldrig har været før. Du får altså mulighed for at lære et helt nyt land og en helt ny kultur at kende. Med et praktikophold får du nogle gode oplevelser fra den virkelige verden. Dette er verden, som den ser ud, og du kan se den med dine egne øjne. Du behøver altså ikke tænke på, hvordan verden står beskrevet i bøgerne. Det kan være en spændende at få med, når man er under uddannelse.