rundt plankebord

Plankebordet er blevet utrolig populært i mange hjem, fordi det er stilfuldt, elegant og utrolig enkel i udtrykket. Det passer til mange hjems indretning og kan tilpasses til din helt egen stil. Det kan du bl.a. gøre med bestemte ben, som måske passer til spisebordsstolene.

Derudover skal plankebordet også have den perfekte størrelse og form, som passer til dig og din families behov i hverdagen. Har I tit gæster på besøg, skal der være plads til dette. Omvendt skal det også kunne have den rette plads i rummet, og det skal derfor ikke presses ind.

De runde plankeborde

De runde plankeborde er perfekte til et stilfuldt hjem, som ønsker et ikonisk og anderledes spisebord. Vi ser ofte plankebordet i et firkantet format, men hvorfor ikke lege lidt med indretningen med et rundt plankebord. Hvis jeres spisestue er meget firkantet og stort i sig selv, vil det runde bord bidrage til en hyggelig og legende stemning. Dine gæster vil helt sikkert bemærke dit runde plankebord, når de skal til middag hos dig og din familie.

Dertil kan du indrette området elegant med flotte spisebordsstole til i velour eller træ. Det vil passe godt til det runde plankebord. Det runde plankebord inviterer ind til samvær og hygge omkring bordet, fordi alle samles på en anden måde. Alle kan se hinanden bedre i samtalen, end hvis I sad ved at firkantet plankebord.

rundt plankebord

Find det rette plankebord for dig

Når du skal finde et plankebord til din spisestue, skal du gøre dig nogle overvejelser. Det handler bl.a. om farven og ben til bordet. Et plankebord findes i flere træsorter, som påvirker farven. Har du et meget lyst hjem, så vil et mørkere bord passe godt ind og skabe noget hygge. Er rummet til gengæld lidt mørkere, vil et lysere bord lysne rummet op.

I forhold til ben skal du gøre dig nogle overvejelser omkring tykkelse, materiale osv. Skal benene være af stål i en mørk farve, vil det give rummet et minimalistisk look. Har du til gengæld brug for varme til rummet, vil træben passe bedre. I træben findes også både de almindelige tynde ben eller ét tykt ben i midten, som bliver bordets midtpunkt under bordpladen.

Tænk på dine og rummets behov

Til sidst er det vigtigt at overveje hvilke krav og behov, som du har til dit spisebord. Hvis I er en stor familie, som også ofte får gæster, skal bordet kunne rumme det. Er I til gengæld en lille familie, så behøves I ikke et stort plankebord. Her vil et mindre rundt plankebord passe ind og skabe en hyggelig stemning om måltiderne.

Samtidig må du også overveje rummets indretning. Dit plankebord vil fylde en stor del af rummet, og derfor skal den også passe ind i den øvrige indretning. På den måde vil rummet have en rød tråd, som du vil blive glad for i længden. Det giver også en vis ro til rummet, så spisetuen ikke larmer for meget i mange forskellige materialer og farver.